HOFHUIS BOUW EN INSTALLATIETECHNIEK
SpecialisatiesAktiesContactnieuwsReferentiesHome
Gasinstallaties
Drinkwaterinstallaties
Elektra
Centrale verwarming
Warmtepompen
Luchtbehandeling
Sanitair en badkamers
Vloerverwarming
Gashaarden
Zink en koperwerken
Dakbedekking
Riolering
Ketelvervanging
Service en onderhoud
Gashaarden

 

De Gashaard, comfort en gemak gecombineerd
 
Geen aslades meer legen, niet meer sjouwen met hout, niet meer wachten tot het vuur is uitgebrand voordat u naar bed kunt. Wel met een druk op de knop de haard aansteken en genieten van een gezellig vuurtje dat u met de afstandsbediening kunt regelen. Als u kiest voor een gashaard, kiest u wel voor de sfeer, maar niet voor het bewerkelijke van een houthaard.
Het vlammenspel van de moderne gashaarden is nauwelijks meer van houtgestookte vlammen te onderscheiden. Zeker wanneer u de haard voorziet van imitatieblokken, imitatiekooltjes en imitatiedennenappels is de illusie van een echt houtvuur compleet. U heeft met een gashaard wel niet de geur en het geluid, maar wel de sfeer en de warmte van een houthaard. Daarnaast is een gashaard veel eenvoudiger te bedienen. Aansteken, harder of zachter zetten en weer uitdoen zijn handelingen die even gemakkelijk en snel gaan als bijvoorbeeld de televisie aan- of uitzetten. Dat maakt dat u heel flexibel bent: even een uurtje voor de gezelligheid de haard aanzetten is in een handomdraai gebeurd. Daarnaast heeft een gashaard de prettige bijkomstigheid dat hij heel veilig is: even weglopen is geen probleem en de risico's van een nog smeulend vuur terwijl u al naar bed bent zijn ook niet aanwezig.
Een gashaard werkt, zoals de naam al zegt, op gas. Naast een gasaansluiting heeft u voor een gashaard ook een dubbelwandig rookkanaal nodig, met een minimale binnenmaat van 15 centimeter. Door het binnenste kanaal worden de verbrandingsgassen afgevoerd, terwijl via de dubbele wand voldoende verse lucht wordt aangevoerd. Dit rookkanaal kan, net als het kanaal voor een houthaard, uitmonden in het dak, maar het kanaal mag ook via een gevelopening naar buiten voeren. Hierdoor bent u met een gashaard een heel stuk flexibeler wat de plaatsing betreft en een ingrijpende verbouwing is in de meeste gevallen dan ook niet nodig.
Een gashaard is leverbaar als open en als gesloten systeem. Waar een open systeem de zuurstof uit de ruimte haalt en het grootste deel van de warmte door het rookkanaal verdwijnt, haalt een gashaard met gesloten verbrandingssysteem alle lucht van buiten en geeft die juist heel veel warmte af, met rendementen van wel 80 tot 90 procent. Uw centrale verwarming mag dus wel een paar graden lager! Onnodig te vertellen dat vooral het gesloten systeem de laatste jaren sterk in opkomst is. Naast het goede rendement wordt dit ook veroorzaakt door de goede kwaliteit van het bij dergelijke systemen gebruikte glas. Dit is veelal profielloos toegepast, waardoor het een open vuurtje lijkt, terwijl er geen gevaar bestaat dat rookgassen de ruimte in trekken. Ook de angst voor koolmonoxidevergiftiging is trouwens overbodig. Iedere gashaard is namelijk standaard voorzien van een thermische terugloopbeveiliging, ofwel T.T.B. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de gastoevoer automatisch afgesloten wordt wanneer er te weinig lucht bij het vuurtje komt of wanneer de vlammen onverhoopt mochten doven. Heel veilig allemaal. Door de gashaard uit te rusten met een afstandsbediening neemt de luxe helemaal ongekende vormen aan.
SpecialisatiesAktiesContactnieuwsReferentiesHome