HOFHUIS BOUW EN INSTALLATIETECHNIEK
SpecialisatiesAktiesContactnieuwsReferentiesHome
Gasinstallaties
Drinkwaterinstallaties
Elektra
Centrale verwarming
Warmtepompen
Luchtbehandeling
Sanitair en badkamers
Vloerverwarming
Gashaarden
Zink en koperwerken
Dakbedekking
Riolering
Ketelvervanging
Service en onderhoud
Ketelvervanging

 

Ketelvervanging
Uw verwarmings- en warm watercomfort hangt voor een groot gedeelte af van de keuze van uw cv-installatie. U kunt de installatie puur voor verwarming gebruiken, maar u kunt ook voor een zogenaamde combiketel kiezen. Dit houdt in dat de cv-ketel tevens zorgt voor warmwater in uw huis, eventueel in combinatie met een boiler. Op deze manier kunt u ruimte besparen doordat u slechts één apparaat heeft en bovendien scheelt het in uw energieverbruik.

Er zijn veel verschillende soorten cv-ketels. Om de voor uw woning meest geschikte cv-ketel te selecteren, zijn een aantal zaken belangrijk. Ten eerste is de hiervoor genoemde keuze tussen een cv-ketel met of zonder warmwatervoorziening van belang. Ten tweede is natuurlijk de grootte van de te verwarmen vertrekken van belang. Een groot huis heeft ook een krachtigere cv-ketel nodig. Ten derde is voor cv-ketels met warmwatervoorziening de benodigde capaciteit van belang. In veel woningen is deze capaciteit niet toereikend. Een bekend voorbeeld is douchen terwijl iemand de warme kraan open draait. Het gevolg is dat er koud water uit de douche komt. Dit komt omdat de capaciteit van de cv-ketel in zo’n geval niet groot genoeg is om zowel de douche als de kraan van warm water te voorzien. Door te kiezen voor een cv-ketel met een grotere capaciteit voorkomt u dit soort problemen. Tenslotte is de mate van isolatie van uw woning van belang. Als uw woning goed is geïsoleerd, kan u een lichtere cv-ketel nemen, dan wanneer uw woning niet goed is geïsoleerd.

Duurzaam met een HR ketel
De Hoog Rendement ketel (HR) kent u wellicht al. Het verschil in rendement tussen de verscheidene merken is klein geworden. Er is nog enig onderscheid te maken in het rendement van de warmwatervoorziening. Verder presteren cv-ketels met ingebouwde boiler qua rendement iets beter dan cv-ketels met tapspiraal. Een tapspiraal wil zeggen dat er geen warmwater op voorraad is, waardoor de cv-ketel moet gaan branden zodra er om warm water wordt gevraagd. Om het water snel warm te maken is extra vermogen nodig. Vandaar dat cv-ketels met tapspiraal over het algemeen minder energiezuinig zijn dan cv-ketels met een boiler. Doorgaans leveren de cv-ketels met boiler ook iets sneller en ruimer warmwater.

Daarnaast hebben voorraadtoestellen nog drie grote voordelen. Ten eerste ervaart u meer comfort doordat u niet lang hoeft te wachten totdat uw water is opgewarmd. Ten tweede wordt er geen kostbaar drinkwater onnodig verspild. Gaat u eens na: per dag tapt u in de keuken gemiddeld 15 keer per dag warm water. In de dertig seconden opwarmtijd die uw conventionele toestel nodig heeft, spoelt zo’n 3 liter water ongebruikt door uw gootsteen. Dit betekent per dag 45 liter waterverspilling, wat per jaar –schrik niet- neerkomt op ruim 16.000 liter. Hiermee kunnen 200 badkuipen gevuld worden! Ten derde is een voorraad warm water ook meer bevorderlijk voor de levensduur van het toestel. Er zijn minder starts nodig om het gevraagde water op 60 ºC te brengen zodat er minder snel slijtage optreedt.
 
 
Nefit

Nefit is de grootste fabrikant in Nederland van HR CV-ketels. Inmiddels heeft men ook in het buitenland de waarde van dit product ontdekt.
Nefit heeft een zeer breed assortiment CV-ketels, met de nadruk op ketels die heel snel warmwater leveren. Nefit wil met haar product op elk tappunt in de woning binnen 30 seconden warmwater kunnen leveren. Dit bespaart niet alleen energie, maar ook nog eens een grote hoeveelheid kostbaar warmwater.

Naast de standaardproducten werkt Nefit met de zogenaamde comfortsystemen. Voor degenen die geïnvesteerd hebben in hun badkamer kan er behoefte zijn aan een grotere hoeveelheid warm water. Per situatie kunt u dan heel gemakkelijk het bijbehorende systeem selecteren.
 
Bosch
De naam Bosch klinkt heel veel mensen bekend in de oren. In miljoenen huishoudens staat deze naam op apparaten die door en door betrouwbaar zijn: van stofzuigers tot vaatwassers en van kooktoestellen tot boormachines. Zelfs in talloze auto's staat Bosch garant voor hoogwaardige techniek.
...een compleet assortiment cv-ketels...
Een lekker warm huis en altijd voldoende warm water. Aan die vragen kan Bosch altijd voldoen. Met een complete range cv-ketels, combiketels (tot CW-klasse 6), staande ketels, HR-ketels (van CW-klasse 3 tot en met 6), VR-ketels en geisers. Hoe uw huis, uw gezin en uw persoonlijke wensen er ook uitzien: met zo'n topketel van Duits fabrikaat haalt u de beste oplossing in huis!
.. en een perfecte service.
Bosch wordt geleverd door de erkende installateur. Met Bosch bent u vele jaren lang verzekerd van warmte en comfort. Dat is mede te danken aan uw installateur die nauw samenwerkt met Bosch Thermotechniek BV, de Nederlandse Bosch-organisatie, die 50 medewerkers telt en in Apeldoorn gevestigd is. Bosch Thermotechniek BV heeft een eigen serviceorganisatie en biedt de installateur complete ondersteuning.
SpecialisatiesAktiesContactnieuwsReferentiesHome