HOFHUIS BOUW EN INSTALLATIETECHNIEK
SpecialisatiesAktiesContactnieuwsReferentiesHome
Gasinstallaties
Drinkwaterinstallaties
Elektra
Centrale verwarming
Warmtepompen
Luchtbehandeling
Sanitair en badkamers
Vloerverwarming
Gashaarden
Zink en koperwerken
Dakbedekking
Riolering
Ketelvervanging
Service en onderhoud
Dakbedekking

 

EPDM - het topmateriaal voor dak- en gevelsystemen

Eind jaren 50 wordt, in eerste instantie speciaal door het Midden-Oosten, het product EPDM uitgevonden. De problemen in het Midden-Oosten vereisten een product dat bestand is tegen grote temperatuurschommelingen per etmaal. Het product diende daarnaast niet te verweken en flexibel te zijn en blijven tussen de -40 en +120 °C. EPDM bleek dit product te zijn. Daar de voordelen van dit type dakbedekking boekdelen spreken, werd begin 1960 door DSM en Hertel Rubber Products door het eerst in Europa gestart met de productie van hertalan epdm dakbedekking.

Wat is EPDM?


In Europa, Amerika en het Midden-Oosten worden al meer dan 30 jaar, met succes, daken gemaakt met EPDM dakbedekking. Uit onderzoek is gebleken dat de testwaarden van de dakbedekking op deze daken keer op keer de normen, DIN en ASTM - die ten grondslag liggen aan de productie van EPDM dakbedekking, overtreft. Men mag daarom stellen dat de levensduur van deze daken ruim boven de 30 jaar ligt.

Uit onafhankelijke onderzoeken door instituten, zoals het NIBE en Boom, blijkt dat EPDM dakbedekking tot de meest ecologisch verantwoorde behoort.
EPDM, Ethyleen Propyleen DienMonomeer, is een synthetische rubber die, zo als de afkorting al aangeeft, wordt gemaakt uit de producten ethyleen, propyleen en een monomeer.

De eigenschappen van natuurrubber [zoals de hoge elasticiteit, de goede flexibiliteit bij lage temperaturen, de treksterkte en de slechte hoge temperatuur bestendigheid] zijn niet of nauwelijks te beïnvloeden. Bij synthetische rubbers heeft de chemicus wel deze mogelijkheid door keuze en de manipulatie, van de basisproducten en de moneculaire-structuur, om het gewenste type rubber, op basis van toepassing en eisen, op maat samen te stellen.

Gezien het feit dat EPDM uitstekend bestand is tegen weersinvloeden, zoals UV en Ozon en grote temperatuursschommelingen, en het materiaal een grote blijvende flexibiliteit heeft, is EPDM in elk klimaat een ideaal product als dakbedekking en gevelbekleding.

EPDM - duurzaam, ecologisch en onderhoudsarm
SpecialisatiesAktiesContactnieuwsReferentiesHome